A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА

Діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Уповноважений провадить свою діяльність за такими напрямами: особисті права та свободи (право на життя, право на свободу та особисту недоторканність, свобода пересування, право на повагу до гідності, право на вільний розвиток своєї особистості, недоторканність житла, таємниця комунікації, право на недоторканність особистого життя, право на недоторканність сімейного життя, право на свободу світогляду і віросповідання, свободу думки та слова); громадянські та політичні права (право на інформацію, право на свободу об’єднання, право на участь в управлінні державними справами, праводоступу до державної служби, право обирати, право бути обраним, право на мирні зібрання, право на звернення громадян, право на допомогу, права меншин та осіб, які до них належать, право мовного самовизначення, право власності); права військовослужбовців, поліцейських, пенсіонерів з-поміж осіб, звільнених із військової служби, ветеранів і членів їхніх сімей; право людини не бути підданою катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує її гідність, поводженню чи покаранню ; права дитини; права цивільних осіб, які постраждали внаслідок війни Російської Федерації проти України економічні, соціальні та культурні права (право власності на результати своєї інтелектуальної, творчої діяльності, право на підприємницьку діяльність, право на страйк, право на відпочинок, право на соціальний захист, право на житло, право на достатній життєвий рівень, право на охорону здоров’я, право на безпечне для життя і здоров’я довкілля, право на вільний доступ до інформації про стан довкілля, право на освіту, право на творчість, право на результати своєї інтелектуальної, творчої діяльності, право на компенсацію збитків, завданих державою, право знати свої права та обов’язки). Коли варто звертатися до Уповноваженого?

10:39 31.05.2023

Як відновити знищені або втрачені документи на право власності? ІНФОГРАФІКА

ля отримання компенсації від держави за зруйноване майно, українцям необхідно надати документ, який підтверджує право власності. Однак через руйнування будинків багато українців втратили документи, включаючи вище згаданий.

09:52 10.05.2023

Як вийти із засновників ГО?

Запитували? Відповідаємо! Правові та організаційні засади реалізації права на свободу об’єднання, гарантованого Конституцією України та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, порядок утворення, реєстрації, діяльності та припинення громадських об'єднань визначені Законом України «Про громадські об’єднання».

11:21 04.05.2023

Про надання повноважень на проставлення апостиля.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 №61 «Про надання повноважень на проставлення апостиля, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів» повноваження на проставлення апостиля надано:

14:09 03.04.2023

Що варто знати про права й гарантії родичів наших полонених й зниклих безвісти?

На жаль, потрапляння у полон та зникнення безвісти на будь-якій війні є майже буденним явищем. Таке стається й нині з нашими захисниками та захисницями, які боронять нашу землю в битві з російською навалою. Тому різними законами України членам сімей зниклих безвісти й полонених військовослужбовців надаються певні права та гарантії. Вони починають діяти після отримання доказів зникнення безвісти або полонення. У тому, як дізнатись, що твій родич у полоні або зник безвісти, що в таких випадках треба й в жодному разі не слід робити — розбирався кореспондент АрміяInform.

13:00 03.04.2023

Закон про мобінг.

1 грудня 2022 року Верховна Рада України прийняла закон про мобінг, який передбачає відповідальність за цькування і приниження на роботі.

12:36 03.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь