A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Охорона здоров'я

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ГЕПАТИТ А

Гепатит А, більш відомий як «хвороба Боткіна», це запальне інфекційне захворювання печінки харчового походження. Інфікування відбувається переважно через споживання забрудненої їжі, брудної води або під час близького контакту з хворим. Гепатит А зберігається протягом тижня при кімнатній температурі в сухому середовищі, у воді — від 3 до 10 місяців, у випорожненнях — до 30 діб. Проте ВГА гине через 5 хв кип’ятіння. Інкубаційний період вірусного гепатиту А зазвичай триває 14–28 днів. Серед найпоширеніших симптомів: слабкість та втомлюваність; підвищення температури тіла; втрата апетиту; діарея; блювота; неприємні відчуття в животі; важкість у правому підребер’ї; потемніння сечі; жовтяниця. Для профілактики інфікування ВГА існує безпечна та ефективна вакцина. Вона є рекомендованою, тобто не включеною в обов'язковий календар щеплень, вакцинація осіб проти вірусного гепатиту А проводиться за епідемічними показаннями. Аби вберегти себе від захворювання необхідно дотримуватися наступних рекомендацій: • ретельно мити фрукти й овочі перед приготуванням їжі; • не використовувати воду з неперевірених джерел, будь-яку небутильовану воду слід обов’язково кип’ятити перед вживанням; • не купувати продукти на стихійних ринках • не вживати молочні продукти домашнього виробництва без термічної обробки • мити руки перед вживанням їжі та після кожного відвідування туалету. Якщо особа помітила симптоми захворювання, рекомендовано негай звернутися до сімейного лікаря для подальшого лікування.

14:31 02.11.2023

ЯК ЗБЕРЕГТИ ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я ПІД ЧАС ВІЙНИ?

31 жовтня у світі відзначається неофіційний День збільшення психічних сил. В умовах нинішньої війни міцний стан  психіки є запорукою гарного стану здоров’я загалом. Адже в умовах стресі (яким є для усіх нас війна) психіка піддається багатьом небезпекам. Як насідок -- людина може отримати загострення хронічних хвороб, нові хвороби або навіть розпад особистості та абсолютно незворотні проблеми зі здоров’ям.

09:42 31.10.2023

Раннє втручання – ключ до гармонійного розвитку дитини та до покращення життя всієї сім’ї

Раннє втручання – це система послуг та підтримки для дітей до 4-х років, які виявляють порушення у розвитку або мають ризик їх виникнення. Мета раннього втручання полягає у виявленні та адекватній реакції на можливі проблеми або відхилення у розвитку дитини на ранніх етапах, щоб оптимізувати її можливості для здорового та гармонійного розвитку.

09:13 31.10.2023

ІНСУЛЬТ: ПРИЧИНИ , СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

Щороку 29 жовтня відзначається Всесвітній день інсульту. Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. Інсульт найчастіше є ускладненням гіпертонічної хвороби і розвивається на фоні різкого підвищення артеріального тиску.

10:32 29.10.2023

ЧОМУ ВАЖЛИВО ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД ПОЛІОМІЄЛІТУ?

24 жовтня  -- Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, що проходить  під егідою ООН.  В цей день світова медична спільнота закликає звернути увагу на захворювання та його профілактику. Україна досі лишається в переліку країн, де через низький рівень охоплення щепленнями зберігається ризик спалаху поліомієліту.

10:30 24.10.2023

ГРИП ТА КОРОНАВІРУС: 9-15 ЖОВТНЯ

Зареєстровано всього 7736 випадків захворювання ГРВІ, в тому числі 248 випадків COVID-19. Серед дітей до 17 років виявлено 5083 випадки. Госпіталізовано 158 захворілих осіб (2,0% серед захворілих), серед них 111 дітей (70%). Зареєстровано 1 летальний випадок від COVID-19 у людини віком старше 65 років. Захворюваність ГРВІ реєструється по всій території області. Середньообласний показник -- 656,9 на 100 тисяч населення. Перевищення зафіксовано у Житомирському (показник 742,2) та Бердичівському (показник 755,5) районах.   Детальна інформація: https://olc-zhitomir.org/?path=news/all/2168

17:16 17.10.2023

ЯК ЗАПОБІГТИ ДИТЯЧОМУ ТРАВМАТИЗМУ?

17  жовтня --  Всесвітній день травм. Його  відзначення розпочалося   у 2011 року в Нью-Делі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), травми є однією з основних причин смерті та інвалідності в усьому світі --  як  дорослого населення, так і дітей.

09:00 17.10.2023

ЯК ЗБЕРЕГТИ ЗІР: 10 ПРОСТИХ ПОРАД

12 жовтня – Всесвітній день зору. Він проводиться під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я  (ВООЗ)  щорічно у другий четвер жовтня -- для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору.

11:00 12.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь