A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Охорона здоров'я

ВИСОКИЙ ТИСК: СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА, ДІЄТА

17 травня --  Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією. Він відзначається за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я  з 2006 року.  Підвищений артеріальний тиск або артеріальна гіпертонія – основний грізний фактор розвитку інфаркту міокарда та ішемічного інсульту.

10:19 17.05.2023

НЕБЕЗПЕКА КЛІЩІВ – ХВОРОБА ЛАЙМА

На порозі  -- літо, тож активізується відпочинок на природі: у скверах, парках, лісопарках. Водночас  актуальності набуває проблема кліщів, і зростають ризики    заразитися небезпечною хворобою. Зустріти кліща можна скрізь – в лісі, сквері чи парку, на березі річки або озера. Кліщі  є переносниками особливо небезпечної хвороби – бореліозу (хвороби Лайма).

17:48 14.05.2023

ОБЕРЕЖНО – НІТРАТИ

Весна поволі добігає кінця, і вже зовсім скоро прийде  літо – сезон фруктів та овочів. Ранні їх врожаї ще кілька тижнів тому  з’явилися  на прилавках магазинів та ринків. Користь від вживання таких дарів природи є незаперечною – адже овочі та фрукти є багатими на корисні для організму вітаміни та мікроелементи. Однак разом з корисними властивостями у них одночасно таїться й небезпека у вигляді нітратів. Про  це теж варто пам’ятати – і бути обережними при вживанні свіжих фруктів чи овочів.

09:49 11.05.2023

8 ТРАВНЯ – ДЕНЬ МЕЛАНОМИ

Меланома –  одне з найбільш небезпечних захворювань серед усіх ракових захворювань шкіри, оскільки розповсюджується через лімфу і кров майже в усі органи.

13:24 08.05.2023

ЧИСТОТА РУК – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я

5 травня відзначається Всесвітній день гігієни рук.  Його було  засновано Генеральною Асамблеєю ООН спільно з Дитячим фондом (ЮНІСЕФ) та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) у 2008 році.  Основна мета Всесвітнього дня гігієни  рук --  нагадати про важливість обробки рук задля збереження життя та здоров'я мільйонів людей та підкреслити особливу важливість гігієни рук як в галузі охорони здоров'я, так і в повсякденному житті.

12:04 04.05.2023

ВСЕ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ – НА ОДНОМУ ПОРТАЛІ

В рамках  Українського тижня імунізації  в нашій державі запущено Національний портал з імунізації. Він містить матеріали для медиків, студентів, фармацевтів та всіх громадян, які шукають доказову інформацію про вакцини та щеплення. 

11:43 26.04.2023

Проєкт «Скажи чесно, ти як?»

Проєкт «Скажи чесно, ти як?» розроблено за підтримки ВООЗ у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. 

11:30 21.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь