Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Безбар’єрність

Безбар’єрність – це бачити людей серцем. Стартувала всеукраїнська комунікаційна кампанія

В Україні стартувала соціальна комунікаційна кампанія з просування безбар’єрного спілкування. Одночасно в усіх областях з’явилися постери, які розкривають значення терміну «безбар’єрність» простими і зрозумілими образами.

13:24 16.11.2021

На Житомирщині затверджено план заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору

Відповідне розпорядження підписав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко. План передбачає низку заходів на 2021-2022 роки, зокрема усунення перепон у різних сферах життя, а також посилення можливостей та забезпечення рівних прав для всіх українців.

09:14 11.11.2021

Cоціальні послуги без черг та зайвих витрат – електронний кабінет особи з інвалідністю

Електронний кабінет особи з інвалідністю розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) та постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» (зі змінами).

09:18 10.11.2021

Довідник безбар’єрності. Суспільство уже формує запит на коректну лексику

За місяць з моменту запуску «Довідника безбар’єрності» його відвідали понад 15 тисяч осіб, серед найпопулярніших розділів – «Словник». Про це повідомляє експертна організація ГО “Безбар’єрність”.

09:13 10.11.2021

У Житомирській ОДА відбулася нарада з питань підтримки та соціального захисту осіб з інвалідністю

27 жовтня директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Олена Грищук провела нараду з громадськими організаціями осіб з інвалідністю з питань підтримки та соціального захисту маломобільних груп населення області.

15:55 28.10.2021

#Безбар’єрність: Наталія Остапченко долучилася до обговорення результатів реалізації нацстратегії

27 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко взяла участь в онлайн-засіданні Ради безбар’єрності щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (Нацстратегія). Засідання провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

15:52 28.10.2021

Наталія Остапченко: Безбар’єрність фізичного оточення — один із ключових показників доступності громадян різних категорій до державних послуг

26 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела селекторну онлайн-нараду щодо результатів проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю. Також участь у нараді взяли керівники РДА та територіальних громад Житомирської області, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОДА, а також обласних установ, які увійшли до списку моніторингу.

10:11 27.10.2021

#Безбар’єрність: Неля Ковалюк продовжує інспектувати доступність об’єктів на Житомирщині

25 жовтня, Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській облдержадміністрації Неля Ковалюк разом із депутатами Житомирської міської ради, представниками Департаменту містобудування та земельних відносин й Управління капітального будівництва міськради взяли участь у виробничій нараді щодо готовності скверу на майдані Путятинський у Житомирі.

09:15 26.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь