A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Децентралізація

Реформа децентралізації: Олексій Чернишов зустрівся з представниками моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та представники моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи обговорили проміжні результати реалізації реформи децентралізації. Серед ключових питань — необхідність внесення змін до Конституції України, які б закріпили нову модель місцевого самоврядування; обсяг фінансових ресурсів органів місцевого самоврядування; розмежування повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування всіх рівнів; механізм консультацій з органами місцевого самоврядування та їх всеукраїнськими асоціаціями у процесі ухвалення законодавчих ініціатив.

16:17 24.11.2021

Децентралізація: 24 листопада управлінцям розкажуть про закупівлі комп’ютерної техніки для закладів освіти в громаді

24 листопада 2021 року швейцарсько-український проєкт DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” проведе вебінар на тему “Закупівлі телекомунікаційного обладнання та комп’ютерної техніки”.

16:33 22.11.2021

#Децентралізація: нова методика нормативної грошової оцінки – одна замість трьох

3 листопада Кабінет Міністрів України (КМУ) затвердив Постанову №1147 “Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок”. У Законі України (ЗУ) “Про землеустрій” з’явилося визначення межі території територіальної громади, а вже з 26.11.2021 року відповідно до змін ЗУ №1423 з’явиться новий вид землевпорядної документації – проєкт землеустрою щодо встановлення меж територіальної громади, яка буде передбачена статтею 461 ЗУ “Про землеустрій”. Проте, основна ідея та формула нової методики проведення нормативної грошової оцінки (НГО) залишилася майже без змін.

15:56 18.11.2021

#Децентралізація: стартував 6-й Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

До уваги громад Житомирщини! Долучайтеся до головної платформи з обговорення децентралізації і реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

14:21 11.11.2021

«Децентралізація в Україні» – нова брошура про складну реформу простою мовою

Децентралізація – одна із найуспішніших реформ в Україні. Реформа багатогранна, адже на її основі здійснюються суттєві зміни у більшості сфер життєдіяльності, а від того – вона і складна у реалізації і розумінні.

09:18 02.11.2021

Децентралізація: 4 листопада пройде форум «Безпечна громада». РЕЄСТРАЦІЯ

За ініціативи Міністерства внутрішніх справ, у партнерстві з Конгресом місцевих і регіональних влад, всеукраїнськими асоціаціями представницьких органів місцевої влади, під патронатам Президента України відбудеться форум «Безпечна громада».

13:38 25.10.2021

#Рівні_можливості: Віктор Градівський долучився до обговорення участі консультативно-дорадчих органів у реалізації гендерної політики

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський спільно з представниками Департаменту соціального захисту населення ОДА взяли участь у Всеукраїнській конференції «Регіони в центрі гендерної політики».

14:17 21.10.2021

Децентралізація: 21 жовтня долучайтеся до ІI Всеукраїнського Форуму Енергоменеджерів громад

21 жовтня відбудеться важлива подія у сфері енергоефективності та енергобезпеки – ІI Всеукраїнський Форум Енергоменеджерів громад. Тема Форуму: «Енергонезалежна громада». 

14:42 18.10.2021

70% територіальних громад створили Центри надання адміністративних послуг

Населення більше 1000 територіальних громад в Україні отримують послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про це свідчать дані Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, проведеного Мінрегіоном станом на 7 жовтня 2021 року.

11:13 11.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь