A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Децентралізація

Децентралізація: оренда комунального майна у період дії воєнного стану. Роз’яснення для громад

Експерти Програми DOBRE підготували вебінар на тему оренди комунального майна у період дії воєнного стану. За результатами вебінару ділимось презентацією, де докладно висвітлені аспекти:

12:00 05.07.2022

Децентралізація: громади Житомирщини запрошують до участі у вебінарі про філії та структурні підрозділи закладів освіти

15 лютого 2022 року швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» проведе вебінар на тему «Філія чи структурний підрозділ закладу освіти: в чому різниця?».

16:53 21.02.2022

Децентралізація: кілька громад Житомирщини отримають консультаційний супровід для підтримки та розвитку підприємництва

Супровід буде надано в рамках ініціативи «Громада, дружня до бізнесу. Інструменти сприяння бізнесу у громадах», яка впроваджується Клубом Ділових Людей Україна за підтримки U-LEAD. Громади були відібрані після практичного навчання, що тривало протягом жовтня – грудня 2021 року за участі 384 фахівців зі 192 громад.

14:18 31.01.2022

Олексій Чернишов: Цьогоріч один із пріоритетів держави — розвиток інфраструктури у громадах

У 2022 році громади отримають близько 132 мільярдів гривень, які будуть спрямовані на розвиток соціальної, комунальної та дорожньої інфраструктури. Водночас об?єм Державного фонду регіонального розвитку складе понад п’ять мільярдів гривень. Ці кошти передбачені Законом України «Про державний бюджет на 2022 рік», – повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

14:47 12.01.2022

Олексій Чернишов назвав основні новації проєкту змін до Конституції в частині децентралізації

Внесення змін до Конституції України забезпечить невідворотність реформи з децентралізації повноважень виконавчої влади. У результаті жителі громад стануть кінцевими бенефіціарами реформи. Про це сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє пресслужба Міністрества. 

14:29 10.01.2022

Децентралізація: реформа шкільного харчування. Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків

У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування органи місцевого самоврядування мають слідувати чітким вимогам, які були розроблені в Міністерстві розвитку громад і територій. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації та забезпечення норм інклюзивності та безбар?єрності. Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, повідомили у пресслужбі Міністрества.

12:16 04.01.2022

Мінрегіон продовжуватиме співпрацю з партнерами з розвитку у сфері гендерної рівності

Реалізація проєктів з «ООН Жінки» щодо інтеграції ґендерних питань у реформу місцевого самоврядування є важливим кроком політики Мінрегіону. На цьому наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій Ігор Корховий під час засідання Наглядової Ради проєкту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», що фінансується Урядом Канади.

15:22 21.12.2021

Децентралізація: бюджети громад. Парламент прийняв в цілому законопроєкт №5600

30 листопада Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

15:35 02.12.2021

Децентралізація: Сьогодні громадам розкажуть про закупівлю обладнання для кабінетів фізики та хімії. Долучайтеся до вебінару о 14.00!

29 листопада швейцарсько-український проєкт DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” проведе вебінар на тему “Як купити облаштування для кабінетів фізики/хімії?”. 

15:20 29.11.2021

Велике будівництво на Житомирщині: Завдяки програмі Президента відкрито дитячий садок у Швайківській громаді

Під час робочої поїздки до Бердичівського району 26 листопада голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець разом із керівництвом району та народними депутатами України взяли участь у відкритті закладу дошкільної освіти “Сонечко” в с. Слободищі Швайківської громади, побудованого в рамках програми Президента України “Велике будівництво”.

09:32 29.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь