Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Податкова інформує: Наближається термін сплати громадянами податкових зобов’язань, із задекларованих доходів за 2023 рік

Дата: 23.07.2024 10:00
Кількість переглядів: 37

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що щороку проходить кампанія декларування доходів, під час якої до 1 травня громадяни декларують минулорічні доходи, з яких не були сплачені податки.

Фото без опису

Зокрема підлягають декларуванню - доходи  у вигляді спадщини, подарунків, отримані не від членів сім’ї першого чи другого ступеня споріднення, від операцій з продажу чи обміну рухомого майна, від продажу цінних паперів чи списаного банківського кредиту, іноземні доходи чи нецільова благодійна допомога, доходи від здавання в оренду майна іншій фізичній особі та інші доходи, визначені Податковим кодексом України. 

Звертаємо увагу на наближення терміну сплати, зазначених в податкових деклараціях про майновий стан і доходи сум ПДФО та військового збору, адже сплатити їх потрібно до 1 серпня 2024 року. 

Платник податку – фізична особа, сплачує за кодами бюджетної класифікації:

- «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

- «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

За несплату узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи у строк до 1 серпня року, що настає за звітним, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання;

- у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу при затримці більше  30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати  податкового зобов’язання, нараховується пеня.

Громадяни, які не подали декларації про майновий стан і доходи у визначений час, можуть зробити це тепер. Однак, їм доведеться сплатити штраф за несвоєчасне подання декларації в розмірі  340 грн.

Для сплати задекларованих сум громадяни можуть скористатися сервісами ДПС «Електронний кабінет платника» або мобільним застосунком «Моя податкова».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь