Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

#безбар’єрність: Представники Житомирської ОВА взяли участь у регіональній зустрічі «Безбар’єрність як суспільна норма»

Дата: 05.06.2024 16:01
Кількість переглядів: 87

04 червня у місті Києві відбулася Регіональна зустріч представників департаментів культури та інформаційної політики ОДА/ОВА на тему «Безбар’єрність як суспільна норма».

Фото без опису

До події доєдналися Міністерства культури та інформаційної політики України, Офісу Президента України, UNICEF Україна, а також – експерти з міжнародних, всеукраїнських громадських організацій та бізнес-спільнот.

 

Житомирську обласну військову адміністрацію на заході представляли працівники управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

 

Основною метою зустрічі була презентація дослідження суспільної думки щодо політики безбар’єрності та представлення комунікаційної стратегії для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

 

Учасники обговорили пріоритетність безбар’єрності в контексті сучасних викликів, застосовуючи нові методики та інструменти. Вони мали можливість на практиці оцінити доступність простору згідно з вимогами «Гайду безбар’єрних подій», а також спільно з експертами громадських організацій написали новини відповідно до комунікаційної стратегії та склали план безбар’єрного заходу для органів місцевого самоврядування.

 

Тетяна Ломакіна, Радниця-Уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, у своєму виступі зазначила:

«Наша мета – це розбудова безбар’єрного суспільства, в якому для кожного і кожної відкриті можливості для роботи, освіти, пересування та спілкування. Роль культурних діячів полягає у демонстрації переваг соціальної згуртованості та цінності кожної людини через створені продукти, проєкт і простори, залучаючи людей з інвалідністю, старшого віку, батьків з маленькими дітьми».

Ростислав Карандєєв, в.о. Міністра культури та інформаційної політики України, підкреслив:

«Безбар’єрність – це суспільна норма. Сьогодні стандарти безбар’єрних культурних та інформаційних послуг формують вимоги до нашої роботи. Ми повинні дослухатися до потреб різних людей та реалізовувати системні рішення у кожному регіоні країни. Доступність та інклюзивність повинні відображатися у нашій роботі: у комунікаціях, публічних заходах, проєктах та інформаційних продуктах».

Довідково. Ініціатива «Без бар’єрів», започаткована Першою Леді України Оленою Зеленською, спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх. У 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року, яка активно впроваджується в життя завдяки спільним зусиллям урядових і неурядових організацій.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь