Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

У травні мобільні медичні команди відвідають ще 15 сіл на Житомирщині

Дата: 30.04.2024 16:37
Кількість переглядів: 44

Три мобільні медичні команди продовжують відновлювати доступ до медичних послуг на Житомирщині. Щотижня здійснюють виїзди до Народицької, Олевської та Словечанської громад. У травні планується 15 візитів до сіл цих ТГ. При таких виїздах члени ММК надають медичні та соціально-психологічні послуги. Найчастіше у людей виявляють підвищений рівень глюкози в крові.

З початку січня вже більше 1000 людей отримали послуги мобільних медичних команд (ММК). Планується, що включно по вересень ММК здійснять понад 100 виїздів до віддалених населених пунктів, де люди не мають можливостей для регулярного відвідування лікарів. Через відсутність регулярних пасажирських перевезень, віддаленість від центрів надання первинної медико-санітарної допомоги, або ж маломобільність людей. Однак варто пам'ятати, що рання діагностика може значно полегшити життя, уникнути ускладнень і навіть допомогти здолати хворобу. Тому важливо забезпечувати можливість регулярних медичних оглядів, щоб зберегти своє здоров'я.

З цією метою у травні ММК здійснять 15 виїздів до:

  • с. Прибитки, с. Листвин, с. Нові Велідники, с. Тхорин Словечанської громади;
  • с. Варварівка, с. Зубковичі, с. Забороче, с. Кишин, с. Стовпинка, с. Тепениця Олевської громади;
  • с. Закусили, с. Селець, с. Радча, с. Грезля Народицької громади.  

Нагадаємо, що у складі ММК – сімейний лікар, медична сестра, психолог та фахівець із соціальної роботи. Іноді разом із ММК виїжджають і вузькі спеціалісти: кардіолог, невропатолог, гінеколог.

Мобільні медичні команди (ММК) під час виїздів здійснюють чотири види медичних скринінгів (обстежень) на: цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хронічне обструктивне захворювання, втрату слуху. Також ММК на місці проводять додаткову діагностику: електрокардіографію, отоскопію, офтальмоскопію, вимірювання гостроти зору. За потреби можуть провести УЗД-діагностику, також здійснюють аналізи на холестерин, тропінін, ВІЛ, вірусні гепатити В і С, визначають рівень кисню в крові.

Мобільні медичні команди працюють в межах проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за підтримки USAID (агентства США з міжнародного розвитку) спільно з PACT. Проєкт на Житомирщині впроваджує ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь