Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Сьогодні, 21.11.2023 року в Базарському ліцеї с.Базар відбулося урочисте відкриття – освячення меморіальної дошки на честь Наумова Михайла В’ячеславовича

Дата: 21.11.2023 15:46
Кількість переглядів: 141

Сьогодні, 21 листопада 2023 року в Базарському ліцеї с.Базар Народицької громади відбулося урочисте відкриття – освячення меморіальної дошки на честь Наумова Михайла В’ячеславовича — випускника цього закладу, який  загинув захищаючи Батьківщину.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, близькі, друзі загиблого, педагоги та учні, жителі громади, Благочинний Народицької територіальної громади отець Стахій, настоятель храму первоверховних апостолів Петра і Павла Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ та заступник селищного голови Наталія Бортник.

Михайло народився 21 листопада 2001 року в с.Бродник Народицького району. В 2007 року пішов у 1-й клас Сухарівської школи – саду. З 2010 року навчався в Базарському НВК(зараз ліцей). 2016 - 2019 роки навчався у Малинському  лісотехнічному  коледжі, де здобув диплом єгера. Згодом  вступив на заочну форму навчання до Малинського  навчально - інформаційно - консультаційного  пункту  на спеціальність  «Лісове і садово-паркове господарство».

У червні 2021 року підписав контракт з 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою. У жовтні 2021 поїхав на схiд захищати кордони нашої країни.

З початку повномасштабного вторгнення ворога, він разом зі своїми побратимами захищав нашу Українську землю. В свої 20 років він був командиром гармати, за що 15 травня 2022 року був нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани», але 16 травня 2022 року біля с. Адамівка Донецької області, в результаті артилерійського обстрілу ворога, Михайло, отримав поранення несумісні з життям та серце молодого захисника України зупинилося.

4 липня 2022 року Наумов Михайло був нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Михайлу  так і не судилося створити свою сім'ю. Вічно сумуючими залишилися мама, тато, брат та уся  родина.

Право відкрити меморіальну дошку загиблому воїну Михайлу було надано батьку В’ячеславу Іларіоновичу та брату Валентину.

Багато сумних та добрих слів було сказано під час години пам’яті, присвяченій Михайлу. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання, отець Стахій провів обряд освячення меморіальної дошки та потім присутні поклали квіти до меморіальної дошки.

Михайло віддав найдорожче – своє життя, захищаючи територіальну цілісність України. Відтепер пам’ятний знак на стіні ліцею буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

🕯Вічна Шана та Слава Герою❗️

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь