Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

Дата: 15.11.2023 08:32
Кількість переглядів: 129

Програма USAID АГРО надасть 18,2 млн грн співфінансування для інтеграції ветеранів у сільське господарство

Внаслідок війни рф проти України кількість ветеранів війни зростає. Для частини з них повернення до попередньої роботи може бути ускладненим через втрату компетентностей або погіршення стану здоров'я. Проте, здобуття нової спеціальності або отримання бізнес-навичок, які б враховувала особливості та навички ветеранів, сприятиме їхньому поверненню в цивільне життя. Це також допоможе зменшити дефіцит робочої сили, особливо в аграрному секторі, який виник через військові дії. Успішна інтеграція та робота ветеранів в агросекторі не лише дозволить їм почати нове життя, але і зміцнить економіку країни.

АГРО оголошує конкурс для двох-трьох проєктів (від 6 до 9 млн грн співфінансування для кожного), для розробки та впровадження ефективних моделей інтеграції ветеранів в агро. Проєкти повинні сприяти зайнятості ветеранів у сільському господарстві, наприклад, через підвищення кваліфікації, перекваліфікацію для подальшого працевлаштування, а також розвиток самозайнятості, започаткування та розширення/відновлення власного бізнесу в аграрній сфері.

Очікується, що виконавці проєктів зможуть поєднати як експертизу в аграрному секторі, так і досвід роботи з ветеранами та налагоджені зв’язки з ветеранською спільнотою. Тому для реалізації такого завдання можуть об’єднуватися кілька партнерських організацій з досвідом роботи, наприклад, в агросекторі та сфері навчання і працевлаштування ветеранів. Результатом такої співпраці мають стати розроблені моделі інтеграції як щодо навчання ветеранів, так і для потенційних роботодавців в агро, а також приклади успішного працевлаштування ветеранів на аграрних підприємствах чи як самозайнятих в агросекторі.

Для участі в цьому конкурсі, Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських недержавних суб’єктів господарювання (за винятком фізичних осіб - підприємців) та неурядових організацій. Повний опис технічного завдання читайте за посиланням - у коментарях.

Дедлайни:

  • до 18:00, 14 листопада 2023 р. – зареєструватися для участі у передзаявочному онлайн-семінарі (електронна адреса: agro.subawards@chemonics.com)
  • 15 листопада 2023 р. з 14:30 до 16:30 проведе передзаявочний онлайн-семінар
  • не пізніше 18:00, 21 листопада 2023 р. для подання запитань щодо участі у цьому конкурсі
  • не пізніше 18:00 за місцевим часом 04 грудня 2023 р. – кінцевий термін подання заявок (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних