Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Як дізнатись у дитини про її день, коли "Як твої справи" не працює

Дата: 26.10.2023 17:19
Кількість переглядів: 78

– Як твої справи?
– Нормально
На зображенні може бути: текст
Мабуть, типовий діалог багатьох батьків зі своїми дітьми після садочку чи школи. Що саме ховається за цим «нормально», і як ще можна дізнатись у дитини про її день, про враження та почуття, якщо діалог вище вам дуже знайомий? 
Почніть розмову з розповіді про свій день та подивіться на реакцію дитини. Ваш приклад може допомогти їй відкритись та розказати про свій день.

Зібрали на картках поради, як дізнатись про почуття і настрій дитини в більш неформальній та ігровій формі.
Більше порад, технік допомоги собі та дітям, ігор та вправ для стабілізації емоційного стану ви знайдете тут: tinyurl.com/65n5tdv7

На зображенні може бути: текст «5 новин запропонуйте гру уявть себе диктором телебачення та радо: почнить говорити про те, що вi̇дбувалося y вас протягом дня ΠΟΤΙΜ передайте уявний микрофон дитин.. 사»

На зображенні може бути: текст «запропонуйте гру <<на жаль на щастя" дитина розповдае про те, що було складного (починаючи 3 "<на жаль>), ΠΟΤΙΜ (саме в такi̇й послдовност), що було хорошого- "<на щастя>. важливо уважно вислуховувати, без коментарв та знецнювання те, що дитина розповдае в блоци "на жаль>>.»

Можливо, це малюнок: текст

Можливо, це зображення (текст «пдключить творчсть нод д°тям молодшого BİKy легше виразити емоцёй через малювання, лпку чи ншу творчу активнсть. попросить дитину розмалювати аркуш паперу тим кольором, 3 яким y Heİ асоцюеться цей день. запитайте, чому саме цей колр? якщо дитина <<т.лесна> ви можете запропонувати показати свi̇й день жестами. якщо бльше вербальна (але не хоче говорити зараз) попросить описати свi̇й день звуками.»)

На зображенні може бути: текст «пдключть творчсть музика дитей пдлткового вi̇ку можна попросити поставити псню, яка асоцюеться 3 проведеним днем. який настрй передае ця псня? чому саме вона? чи просто попросити навушник послухати музику, яку слухае дитина. важливо! коли подлтки довряють нам те, що 3 ними вдбувалося, важливо просто слухати, не давати порад, не критикувати не знецнювати та пдтримувати.»

На зображенні може бути: текст «створить таблички настрою для дтей молодшого BİKY можна намалювати різні смайлики та створити зону, куди вони можуть ix клейти в залежност вi̇д настрою. це може бути, наприклад, дошка на дверях. дтям пдлткового BiKY можна створити таблички-статуси, якi̇ вони можуть вi̇шати на двер, за аналогею готельних табличок.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь