A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Лише впродовж вересня місяця підрозділом 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ проведено ліквідацію 8 пожеж сухої трави на території Народицької територіальної громади.

Дата: 11.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 116

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити до пожеж будівель, знищити лінії електромереж. Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають у результаті людської недбалості та неуважності. Лише впродовж вересня місяця підрозділом 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ  проведено ліквідацію 8 пожеж сухої трави на території Народицької територіальної громади.

29.09.2023 р. на пункт зв'язку 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Селець.  По прибутті до місця виклику було встановлено, що горить сміття та суха трава в межах населеного пункту на площі біля 0.3 га. Силами рятувальників пожежу було ліквідовано та не допущено поширення вогню на більшу площу. Проведеною перевіркою за фактом пожежі було встановлено винуватця, який вирішив спалити сміття неподалік будинку, в результаті чого вогонь по сухій рослинності  розпочав поширюватися.    Чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Самовільне випалювання рослинності або її залишків”. За спалювання сухої трави і листя передбачений штраф від 3 060 до 6 120 грн.  Для посадовців такий штраф становить  від 15 300 до 21 420 грн.

       З метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах, рятувальники Народиччини  постійно  проводять профілактичні заходи з громадянами, нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття.

Відділ запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенсьекого районного управління Головного управління ДСНС України в Житомирській області в котрий раз закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху рослинність та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку,  не розкладайте багаття у лісах, на торфовищах, утримайтеся від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях, стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.  Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників відповідних служб за телефоном 101 та 102.

 

Кростенське районне управління

Головного управління ДСНС України у Житомирській області

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь