Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Найголовніше про вакцини від кору

Дата: 25.07.2023 10:46
Кількість переглядів: 83

Щеплення проти кору проводять уже понад 50 років. Тільки з 2000 по 2016 роки вакцини зберегли близько 20,3 мільйона дитячих життів у всьому світі.

Фото без опису

Наразі в Україні використовують трикомпонентну вакцину КПК, що забезпечує захист одразу від трьох захворювань: кору, епідемічного паротиту («свинки») та краснухи. За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я — авторитетної організації у сфері охорони здоров’я, принаймні 95% дітей у країні мають бути щеплені двома дозами вакцини КПК для забезпечення надійного захисту від кору. Наявність у дитини бронхіальної астми, цукрового діабету чи інших хронічних захворювань якраз є показанням для вакцинації. Такі малюки потребують щеплення в першу чергу, адже ризик розвитку серйозних ускладнень після хвороби для них значно вищий.

Вакцини КПК, доступні в Україні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони є безпечними та ефективними. Держава гарантує безоплатне щеплення КПК для дітей в межах Національного календаря профілактичних щеплень.

❓ Що робити, якщо в лікарні немає вакцини проти кору?

Передусім зверніться до керівника медзакладу. Якщо він/вона не може надати необхідну інформацію, зверніться до департаменту охорони здоров’я або Центру контролю та профілактики хвороб у вашій області. Вони відповідають за розподіл вакцин у межах регіону. Щоб дізнатися, чи надходила вакцина до вашої області, ви можете звернутися до контакт-центру МОЗ України за номером: 0 800 60 20 19.

Міністерство охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь