A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Про загорання житлового будинку в с. Сухарівка

Дата: 22.02.2023 11:08
Кількість переглядів: 138

22 лютого 2023 року о 02 год. 20 хв. на пункт зв’язку 14 ДПРЧ смт Народичі  надійшло повідомлення про загорання житлового будинку в с. Сухарівка. По прибутті до місця виклику було встановлено, що вогнем повністю охоплено житловий будинок, перекриття вже було зруйноване, була загроза поширення вогню на поруч розташовані будівлі. На гасіння пожежі було задіяне 1 відділення підрозділу. Після локалізації пожежі всередині житлової кімнати біля груби опалення було виявлено обвуглене тіло господаря. В результаті пожежі вогнем знищено житловий будинок, майно, поширення вогню на інші будівлі не допущено.

Проведеною  перевіркою за фактом пожежі було встановлено, що ймовірною причиною виникнення пожежі стало порушення  правил улаштування печей.

Порушення правил пожежної безпеки при улаштування чи експлуатації пічного опалення – досить поширена причина виникнення пожеж у побуті взимку.

Пожеж від експлуатації приладів опалення, якщо вони справні, не виникає. Та коли пожежа все ж таки виникла, то її причина завжди ховається у порушені правил улаштування чи експлуатації. Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч це джерело вогню. Частіше за усе пожежі відбуваються від перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топкового отвору вуглин.

Для недопущення виникнення пожеж співробітники ДСНС постійно проводять цілий комплекс профілактичних заходів. Це  і проведення рейдових перевірок житлового сектору, роз’яснення населенню правил безпечного поводження у побуті, правил безпеки при використанні пічного опалення, електропобутових приладів. Проте, на жаль, часто люди просто ігнорують запобіжні заходи, виконання яких у разі виникнення біди збереже їх життя.

ДСНС попереджає! Будьте обережні! Ваша безпека у Ваших руках!

Пам’ятайте, що на попередження пожежі потрібно менше часу й коштів, ніж на гасіння та усунення решти наслідків.

 

 

 

Коростенське районне управління

Головного управління ДСНС України у Житомирській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь