A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Новорічні свята. Правила пожежної безпеки.

Дата: 29.12.2022 12:13
Кількість переглядів: 191

Незабаром Новорічні  свята. Оселі наших громадян прикрасять Новорічні ялинки – неодмінні атрибути цього свята. Однак, поряд із позитивними емоціями при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки лісові красуні можуть зіпсувати святковий настрій.

Щоб свята пройшли  без небезпечних пригод, корисно дотримуватися нескладних правил безпеки.

Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів. Це робиться на той випадок, щоб при виникненні пожежі полум'я не перекинулося на спалимі речі.

Для прикрашення ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов'язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Слід завжди пам'ятати, що сама хвоя легкозаймиста. В разі, якщо ж ви помітили якусь несправність гірлянди: з'явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу - негайно вимкніть її.

 Під час новорічних свят українці полюбляли запускати феєрверки, салюти та петарди.

До початку повномасштабної війни запуск салютів додавав святкового настрою та новорічної атмосфери. Проте сьогодні використання піротехнічних виробів вважається недоречним. Більше того, використання феєрверків, салютів та різноманітних петард заборонено під час воєнного стану.

Піротехнічні вироби – це засоби, які створюють шумові та звукові ефекти. До них відносяться хлопавки, феєрверки, бенгальські вогні, петарди, салюти і так звані свічки-феєрверки.

 Громадян, які ігноруватимуть обмеження, будуть притягувати як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності.

 

Отже, як бачимо, основні правила пожежної безпеки прості, треба лише уважно вивчити їх, адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей.

 

Будьте уважні та обережні.

 

 

Коростенське районне управління

Головного управління ДСНС

України у Житомирській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь