A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Обереги захисникам України від майстрині з Овруччини Валентини Коновальчук. ВІДЕО

Дата: 02.11.2022 14:21
Кількість переглядів: 534

«Господь, збережи Україну! Дай сил її народу витримати навалу лютого ворога! Дай витримки і здоров’я нашим захисникам, які і вдень і вночі виборюють перемогу на полях битв з агресором, що немає ні честі, ні гідності», – приблизно так починається кожний ранок в українців після трагічної дати – 24 лютого 2022 року, коли на нашу землю своїми брудними чоботями стали загарбники російської федерації.

Фото без опису

Ми молимось і віримо, що Господь Бог нас почує, адже українці мирний і набожний народ, який ніколи не прагнув війни, проте мужньо і стійко, всі як один став на захист держави.

Серед нас сьогодні немає жодного байдужого. Хтось зі зброєю в руках протистоїть нападам ворога, а хтось продовжує боротьбу в тилу, надаючи всіляку підтримку воїнам-захисникам.

Фото без опису

Так, сьогодні хочу розповісти про Валентину Миколаївну Коновальчук з Овруцької територіальної громади, яка з перших днів війни спільно зі своїми колегами, бібліотекарями з Овруцької міської бібліотеки ім. Андрія Малишка та своїми друзями, так званою «Командою 88», робить все від неї можливе аби пришвидшити нашу спільну Перемогу.

Вмілі руки майстрині народного мистецтва створюють неймовірні обереги для захисників України. Серед них ляльки-мотанки, лялечки-берегині, подушечки із зіркою Алатир та запашними травами та ін.

Всю свою віру, надію і любов вкладає Валентина Миколаївна в роботу над оберегами. Говорить, що завжди робить їх у позитивному настрої аби передати гарну енергетику тим, до кого потраплять її роботи. Відправляє обереги захисникам по всій Україні.

Кілька місяців тому Валентина Миколаївна створила унікальну ляльку-мотанку для захисниці України, у якої вдома залишилось двоє дітей. Передати її на фронт зголосились працівники Коростенської РВА.

Фото без опису

Пізніше я мала змогу поспілкувались з бійцем, який зараз охороняє Київщину. На його піксельній куртці був прикріплений один із оберегів пані Валентини. «Подушечка пахне ароматними травами як вдома, – сказав боєць. – Наче у мами в селі, де завжди мир і спокій».

Майстриня дуже радіє кожній звістці від воїнів. Та запевняє, що не зупинить свою роботу доти, доки вона потрібна. Навчає народному ремеслу й інших. Серед них діти і дорослі, люди поважного віку.

Варто відзначити, що Валентина Коновальчук зі своїми колегами та друзями з першого дня війни також готували гарячі страви української кухні для захисників півночі Коростенського району, робили тушкованку, передавали інші продукти. Нині вони допомагають у виготовлені смачних енергетичних батончиків для воїнів України.

Та і це не все чим відома пані Валентина на Овруччині. Вона є однією з ініціаторок і організаторів роботи АРТвітальні при Овруцькій центральній бібліотеці. На тепер при АРТвітальні створені і успішно функціонують клуби за інтересами: клуб «Художник», хоббі-клуб «Валентинка», клуб квітникарів «Первоцвіт», клуб любителів вишивки «Рукодільниця». Також Валентина Миколаївна є керівником поетичного клубу «Зорепад» при Овруцькій центральній бібліотеці.

Активна, цілеспрямована, відкрита жінка і талановита майстриня – саме така Валентина Миколаївна Коновальчук. Своєю щоденною працею та творчістю вона надихає інших, підтримує їх в такий важкий для України час.

Саме тому відзначити її подякою Коростенської районної військової адміністрації за збір та надання волонтерської допомоги, активну громадську позицію, велике почуття патріотизму та добросердечність, відповідальність, підтримку Збройних Сил України в боротьбі проти російських загарбників та розвиток волонтерського руху, висловити особисту вдячність та подарувати квіти до Овруцької міської бібліотеки завітав начальник Коростенської РВА Юрій Тарасюк.

Фото без опису

В свою чергу Валентина Миколаївна передала очільнику Коростенського району виготовлені обереги для наших захисників та подарувала збірки віршів учасників клубу «Зорепад».

В подальшому обереги Валентини Коновальчук будуть додані до вантажу, який за підтримки Юрія Тарасюка зараз формується для воїнів на фронт. Вантаж буде складатися із продуктів харчування, теплого одягу, засобів гігієни тощо.

Всі ми пишаємось такими людьми. Вони сьогодні є прикладом справжнього патріотизму та народної мудрості, сили. Тож, дякуємо вам, шановна пані Валентино, за вашу кропітку працю і хай береже Господь Бог вас і Україну, всіх наших воїнів-захисників.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Коростенської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь