A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Віктор Градівський: За час війни Житомирщина збільшила зовнішньоторговельні операції зі Словаччиною

Дата: 31.10.2022 08:30
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відбулось онлайн-засідання Української частини Українсько-словацької Змішаної Комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, до складу якої входить заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

У ході проведення засідання заступник начальника ОВА поінформував учасників про окремі аспекти міжрегіонального співробітництва між Житомирською областю та Республікою Словаччина. Зокрема впродовж 8 місяців 2022 року підприємствами області було здійснено зовнішньоторговельні операції із суб’єктами господарювання Словаччини на суму 33 млн дол. США.

Обсяг експорту товарів до Словаччини в зазначеному періоді становив 6,5 млн дол. США та збільшився порівняно з аналогічним періодом 2021 року на 64%. Основними статтями експорту є: деревина і вироби з деревини – 54,8% від загального експорту країни, вироби з каменю, гіпсу, цементу – 21%.

Обсяг імпорту становив 26,4 млн дол. США, що у 15 разів більше аналогічного показника 2021 року. Основу імпорту склали палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки – 87,3%.

Серед перспективних напрямків у співпраці зі словацькими партнерами є: міжрегіональне співробітництво, долучення словацької сторони до процесу відбудови зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктів інфраструктури, у тому числі критичної, житлових будинків, шкіл, садочків, соціальних закладів та інше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь