A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Пожежа. Займання сільськогосподарської техніки.

Дата: 17.10.2022 18:46
Кількість переглядів: 325

      15.10.2022 р. о 13 год 36 хв. на пункт зв’язку 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ надійшло  повідомлення  про пожежу трактора в с. Болотниця.  По прибутті до місця виклику було встановлено, що на полі сільгосппідприємства вогнем  охоплено колісний трактор CASE MX-310. Для гасіння пожежі було застосовано піноутворювач. О 14 год 02 хв. пожежу було ліквідовано, в результаті якої вогнем повністю знищено трактор.

      О 14 год 04 хв. цього ж дня знову надійшло повідомлення про загорання в зернозбиральному комбайні на іншому полі с. Болотниця.  Прибувши до місця виклику було встановлено задимлення в бункері комбайну MASSEY FERGUSON. Загорання за декілька хвилин було ліквідовано. Зернозбиральний комбайн значних ушкоджень в результаті загорання не зазнав.

      Проведеними перевірками за фактами загорань було встановлено, що пожежа в тракторі трапилась під час проведення дискування поля. Зі слів тракториста загорання сталося під кабіною, де загорілася проводка, наявним вогнегасником пожежу загасити не вдалося, вогонь швидко поширився.  Загорання в зернозбиральному комбайні трапилось під час збирання насіння соняшника на іншому полі. Зі слів комбайнера загорання сталося в верхній частині комбайна біля двигуна, де загорілася проводка, живлення вдалося своєчасно відімкнути, що запобігло швидкому поширенню пожежі. Техніка належить ФГ «ГЛОБАЛ ВЬЮ» Ймовірною причиною виникнення даних пожеж стало коротке замикання систем електропостачання.

З метою недопущення подібних пожеж звертаємось до керівників сільськогосподарських підприємств вжити відповідних заходів: вся  збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащеними справними іскрогасниками, обладнаними первинними засобами пожежогасіння (комбайни і трактори - двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами; автомобілі - вогнегасником та штиковою лопатою.

 

 

 Коростенське районне управління

 Головного управління  ДСНС України

у Житомирській області          

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь