A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Стихійна торгівля – небезпека для здоров'я населення!!!

Дата: 20.07.2022 10:38
Кількість переглядів: 283

Фото без опису     Серед населення поширена думка, що «домашня продукція» – це «натуральна продукція». Вона корисна, смачна та за доступною ціною. Тому, здебільшого, віддаємо перевагу ринку, ніж крамниці. Але до ринків можемо так і не дійти. Купуємо  безпосередньо, «на шляху додому»,  в місцях стихійної торгівлі.

      З настанням весняно-літнього періоду неодмінно зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування. Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Несвідома частина громадян надає перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Громадяни не уявляють, який ризик тягне за собою здійснення покупок в несанкціонованих місцях торгівлі. Покупець, купуючи їжу на вулиці бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки у більшості випадків вулична торгівля в Україні незаконна. Контроль за незаконною торгівлею з боку держави, жодним чином не здійснюється, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють.

      Споживання продуктів сумнівного походження може спричинити небезпечні гострі кишкові отруєння, інфекційні захворювання та завдати непоправної шкоди здоров’ю, бо походження таких продуктів нікому не відоме. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Винним буде лиш той, хто придбав небезпечні продукти на стихійних ринках, спокусившись на ціну чи привабливий вигляд товару. Перш ніж купувати продукти харчування сумнівного походження, необхідно зважити користь та можливі негативні наслідки для здоров’я від вживання продуктів зі стихійного ринку. Навряд  гроші зекономлені вами, допоможуть купити здоров’я.

Закликаємо всіх не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі! Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах, де встановлено холодильне обладнання і проводиться контроль якості продуктів, що є гарантією придбання безпечної для споживача продукції.

 Бережіть себе та своїх близьких! Будьте здорові!

  

З повагою, відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Народицького управління ГУ ДПСС в Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь