A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Відкриття притулку для постраждалих від домашнього та гендерно обумовленого насильства.

Дата: 28.06.2022 17:24
Кількість переглядів: 174

Відкриття притулку для постраждалих від домашнього та гендерно обумовленого насильства в Березівській громаді на Житомирщині без сумніву подія історичного масштабу для всіх, а особливо – людей, що потребують захисту і тимчасового прихистку.

Дуже знаково, що ця подія майже співпала в часі з ратифікацією Стамбульської конвенції, на яку українське суспільство чекало 10 років. Вся правозахисна спільнота, багато державних та громадських діячів долучились до цього процесу. В межах своїх сил і можливостей ми разом наближали цей день.

Відтепер Україна є 35-ю державою, яка фактично підтвердила свої наміри побороти такі ганебні явища як насильство над жінками та домашнє насильство. Це відповідальний крок для країни, і відкриття притулку є реальним поштовхом до втілення норм Стамбульської конвенції в реалії нашого життя.

Особи, постраждалі від домашнього та гендерно обумовленого насильства мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, саме тому представники системи БПД Житомирщини не могли оминути своєю увагою цю подію.

22 червня на урочисте відкриття завітала заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська. Вона мала змогу поспілкуватися з депутатами Верховної Ради України, соціальними службами області та трудовим колективом закладу щодо актуальності вирішення нагальних проблем потерпілих громадян зазначеної категорії, а також планів на подальшу співпрацю.

Пані Наталія підкреслила, що «у контексті Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тобто захист, представництво в суді, складення процесуальних документів тощо мають й особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Ратифікація Стамбульської Конвенції та відкриття притулків сприятимуть більш ефективному захисту їхніх прав».

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

 

За інформацією Координаційного центру з надання правової допомоги.?

Оксана Сергієнко -  фахівчиня Коростенського МЦ з надання БВПД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь