A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Перетворюємо разом простір навколо на безбар’єрний

Дата: 14.02.2022 11:19
Кількість переглядів: 250

Коли пісок потрапляє в очі, людина на якийсь час має обмеження зору. Після напруженого тренування при кріпатурі м’язів людина має обмеження в рухах. Коли ми слухаємо музику в навушниках, часто не чуємо зовнішній шум.

Як зауважує ГО «Безбар’єрність», ці приклади з «Альбому безбар’єрних рішень» ілюструють, що кожен із нас, залежно від ситуації, може відчувати труднощі при самостійному пересуванні чи орієнтуванні в просторі. Тобто, бути маломобільним.

Тому важливо, щоб навколишнє середовище, предмети чи послуги були облаштовані за принципами універсального дизайну, який враховує потреби якнайширшого кола користувачів та користувачок.

Детальніше про його філософію та варіанти практичного втілення – у першому розділі «Альбому безбар’єрних рішень»: https://bit.ly/3pc2jTu

Нагадаємо, це практичний посібник для всіх, хто хоче і може перетворювати простір навколо на безбар’єрний. Він рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до кожного, зокрема й батьків із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

«Альбом безбар’єрних рішень» створюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та реалізується ГО «Безбар’єрність» спільно з Мінрегіон у межах проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії. Розробник – урбан-бюро Big City Lab.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь