A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Закликаю жителів Житомирщини зустріти новорічні та різдвяні свята вакцинованими, — Наталія Остапченко

Дата: 17.12.2021 12:49
Кількість переглядів: 179

На цьому сьогодні, 17 грудня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щоденного онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 221 інфікованого на коронавірусну хворобу. Усього за період пандемії встановлено 3162 летальні випадки від вірусу. За минулу добу від коронавірусу та від ускладнень, викликаних хворобою, померло 7 людей.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 596 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 398 людей. Під апаратами ШВЛ – 23 хворих. В області пацієнтів з COVID-19 приймають 24 лікарні», — розповіла Наталія Остапченко.

Перша заступниця голови ОДА закликала жителів Житомирщини вакцинуватися, аби зустріти новорічні та різдвяні свята в колі рідних та друзів.

Наталія Остапченко повідомила, що станом на сьогодні в області проведено понад 828 тисяч щеплень. Вчора в області проведено 3,5 тисячі щеплень від COVID-19. Відсоток вакцинованих працівників освіти складає 84,6%, медицини — 90,8% та державних службовців — 97,6%.

Нагадаємо, що нещодавно набрав чинності наказ МОЗ, який схвалив позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики, що дозволить вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19. Додаткова доза вводиться з метою досягнення кращого захисту в осіб, які за станом свого здоров’я мають підвищений ризик захворюваності або високу вірогідність важкого перебігу хвороби.

Відтепер люди з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, ті, в кого є спадкові захворювання, та люди з низкою інших імунодефіцитних станів можуть отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 вже через 28-90 днів після другої, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Важливо, що дія документу про вакцинацію не буде продовжуватися, тобто документ буде чинним 365 днів із дати введення другої дози.

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь