A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Спільні навчання поблизу українсько-білоруського кордону

Дата: 26.11.2021 10:34
Кількість переглядів: 1425

Фото без опису25 листопада рятувальники 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ (смт Народичі) спільно із правоохоронцями взяли участь у масштабних навчаннях щодо забезпечення правопорядку та безпеки у прикордонних районах у разі ускладнення оперативної обстановки.

Навчання під керівництвом координаційної групи Антитерористичного центру при УСБУ в області прохдили поблизу українсько-білоруського кордону на Овруччині. До участі у них були залучені поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, рятувальники, представники міграційної служби та інші підрозділи і служби. 

Фото без описуФото без описуЗлагодженість та ефективність дій усіх  перевіряли під час виконання ввідних завдань. Першим з них стала поява невідомих в одному із сіл Овруччини. Троє незнайомців  з характерною зовнішністю без знання української мови насторожили місцевих жителів і вони в рамках системи оповіщення «Чужий в селі» поінформували про те поліцейських.  Для перевірки до населеного пункту виїхали офіцери Овруцького відділення та роти поліції особливого призначення ГУНП.

За отриманою згодом від, як з'ясувалось, іноземців інформацією, вони нелегально перетнули державний кордон, а  у буферній зоні знаходиться ще кілька сотень їх співвітчизників, які планують  незаконне проникнення в Україну.

Відтак особовий склад Коростенського райуправління поліції був терміново піднятий  за сигналом «Тривога». Таке ж сповіщення отримали і працівники Житомирського РУП.

Фото без описуФото без описуДо умовного пункту пропуску державного кордону терміново було направлено додаткові сили Національної гвардії та Державної прикордонної служби, а також групу перемовників Національної поліції. Правоохоронці заблокували прохід та не допустили незаконного проникнення агресивно налаштованих осіб на територію України. Однак частині правопорушників все ж удалося перетнути кордон за кілька кілометрів від пропускного пункту і сховатись у лісовій місцині.

Фото без описуДо вказаного району прибули відповідні підрозділи поліції, нацгвардії, прикордонників та інших служб. Безпосередньо у вказаному районі свою роботу розгорнув Оперативний штаб.

Фото без описуЗавдяки першочерговим оперативно-розшуковим заходам вдалося встановити місце перебування порушників та деблокували їх просування углиб лісу.

Фото без описуФото без описуУмовних нелегалів змусили повернути у визначений правоохоронцями напрямок, де на них уже очікували підрозділи роти поліції особливого призначення та зведений загін ГУНП, Управління патрульної поліції, Національної гвардії, посилені наряди прикордонників.

Для прикриття свого відходу правопорушники підпалили узлісся. Рятувальники локалізували та загасили пожежу.

З мігрантами розпочали роботу поліцейські перемовники, які за допомогою гучномовців кількома мовами роз'яснили їм відповідальність за порушення українського законодавства. Однак незнайомці продовжили рух, намагалися прорвати кільце правоохоронців. З іншого боку їх блокували групи оточення нацгвардійців, патрульних і спецпризначенців.

Фото без описуФото без описуНайбільш агресивних та активних правопорушників з натовпу вилучали поліцейські. Заблокованих у кільце мігрантів правоохоронців по черзі доставляли до фільтраційного центру, де з ними працювали оперативники, слідчі та міграційна поліція.

Фото без описуВодночас оперативникам вдалося встановити спільників нелегалів, які допомагали їм при незаконному перетині кордону. Автомобіль порушників зупинили поліцейські на одній з доріг Овруччини та спецпризначенці КОРДу ГУНП із застосуванням  світло-шумових гранат затримали озброєних підозрюваних у рамках введеної на той момент спецоперації.

Фото без описуЗ фільтраційних пунктів нелегальних мігрантів під конвоєм поліції доставляли до тимчасових місць перебування іноземців.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь