A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

«Велике будівництво» на Житомирщині: у рамках програми Президента тривають роботи зі створення нового інфекційного відділення на базі обласного протитуберкульозного диспансеру

Дата: 11.11.2021 16:22
Кількість переглядів: 203

Фото без описуЗавдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Велике будівництво» у Житомирській області реалізується низка соціально важливих проєктів. Серед них – реконструкція лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення у смт Гуйва Житомирського району.

В існуючій двоповерховій будівлі буде виконано перепланування для розміщення двох відділень: відділення гострих кишкових інфекцій (1-й поверх) та повітряно-крапельних інфекцій (2-поверх).

«Новий медичний заклад, який буде спеціалізуватися на медичній допомозі саме дітям, є надзвичайно важливим для Житомирської області. Особливо зважаючи на останню статистику захворюваності на COVID-19, де серед госпіталізованих пацієнтів збільшується кількість дітей. Тим більше, що зараз обласна дитяча лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Реалізація проєкту дозволить створити в області нове сучасне дитяче інфекційне відділення, розраховане на 40 пацієнтів. Відділення буде забезпечено новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою з метою створення безпечних умов для лікування інфекційних хворих.

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєктом передбачено увесь комплекс заходів, а саме: утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків. Також будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка. А для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та організації внутрішньолікарняних перевезень запроєктовано медичний ліфт.

Крім того, передбачається облаштування спеціальних майданчиків для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також для кисневого пункту.

На сьогодні виконано усі демонтажні роботи, перепланування внутрішніх приміщень, доштукатурний комплекс робіт, утеплено дах та влаштовано нову покрівлю. Завершено розводку внутрішніх інженерних мереж. Майже у всіх приміщеннях виконано керамзито-бетонну підготовку для стяжки підлог. Влаштовано ганки та пандуси, а також майданчик для кисневої станції.

Продовжуються роботи з опорядження внутрішніх приміщень та утеплення фасадів.

Нагадаємо, що 10 листопада голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії  в селі Липне Житомирського району.

А у м.Житомирі в рамках програми Президента «Велике будівництво» здійснюється капітальний ремонт будівлі басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». 

Довідково. Загальна кошторисна вартість проєкту – близько 48 мільйонів гривень. Фінансування здійснюється з державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Реконструкцію заплановано виконати за  2 роки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь