Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Відзавтра на Народиччині діятиме «червоний» рівень епіднебезпеки

Дата: 29.10.2021 16:26
Кількість переглядів: 1392

Фото без описуВідповідно до протокольного рішення від 28 жовтня 2021 року № 14 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Народицької селищної ради, 30 жовтня Народицька територіальна громада увійде до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  (від 27.10.2021 № 20) з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 р. встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Народицької селищної ради. На території Народицької селищної ради застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, а саме забороняється:

- робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

- проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

- робота закладів харчування окрім адресної доставки та замовлень на винос;

- робота ТРЦ та інших розважальних закладів (кінотеатрів, театрів тощо);

- робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів, фітнес – центрів;

- робота закладів культури, окрім історико – культурних заповідників, проведення кіно- та відео зйомки.

 

У «червоній» зоні робота закладів освіти дозволяється лише за умови наявності у всіх працівників шкіл повного курсу вакцинації (зелених COVID-  сертифікатів).

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, розважальних закладів ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів зеленого COVID – сертифікату (повний курс вакцинації).

Також під час  «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки дозволена робота банків, АЗС, аптек, ветеринарних магазинів та усіх продовольчих магазинів. Однак обов`язковою умовою є дотримання проти епідеміологічних правил, зокрема дотримання маскового режиму та соціальної дистанції.

Крім того, Народицькою селищною радою буде вжито заходів щодо:

1) забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів на  території громади, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;      

2) контролю за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 населенням;

3) щоденної оцінки епідемічної ситуації на відповідній території та вжиття дієвих заходів стримування значного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

4) збільшення кількості проведення тестувань;

5) оновлення в разі необхідності маршрутів пацієнтів та їх суворого виконання медичними службами;

6) контролю за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19) шляхом неухильного виконання галузевих стандартів організації надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Також, з метою запобігання можливому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та на виконання заходів щодо ефективної протидії поширення коронавірусної інфекції тимчасово призупинити особистий прийом громадян Народицькій селищній раді та структурним підрозділам.  

Контроль з дотримання карантинних заходів на території громади забезпечуватимуть сектор поліцейської діяльності № 1 відділу № 1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області та  Народицьке районне управління  ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь