A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Села теж мають право на якісний інтернет

Дата: 21.10.2021 10:17
Кількість переглядів: 1134

Фото без описуМайже півмільярда гривень з держбюджету направляють на підключення кабельного інтернету в сільській території. Проєктом передбачене підключення до кабельного інтернету усіх об’єктів соціальної інфраструктури села:  ФАПу, клубу, дитсадка тощо. Головна умова – попередня відсутність у селі оптичних мереж. Крім того, до кінця наступного року сплачувати за користування інтернетом буде держава, а вже потім – це обов’язок місцевої ради. Тож під час відбору частина громад відсіялись саме через неготовність платити за інтернет.  

Народицька територіальна громада подала заявку на підключення 18 сіл до мережі інтернет, і всі населені пункти пройшли відбір. А це – 50 об’єктів соціальної інфраструктури та 3,7 тис. жителів. На підключення (а протяжність мережі становить 81 км) знадобиться близько двох мільйонів гривень. На жаль, сьогодні викликають проблемні питання щодо підключення до оптичного інтернету населених пунктів Радчанського старостинського округу, оскільки вони є занадто віддаленими. Але і ці проблеми, сподіваємось, найближчим часом будуть вирішені.

Фото без описуЗавдяки проєкту від Мінцифри роботи вже розпочалися в Новому Дорогині та Клочках. Жителі сіл, де з’виться інтернет, і яким до цих пір доводилось користуватись лише мобільним, також зможуть підлючити собі кабельний інтернет. Для провайдера та клієнтів це вже буде дешевше, адже лінії йтимуть по населених пунктах. Якби просто жителі просили підключити інтернет до їхніх домівок, це було б значно дорожче. У перспективі навіть можна буде розглядати можливість створення громадських точок доступу до інтернету (Wi-Fi) – та це вже якщо в селі виникне подібна потреба

Як бачимо, з кожним днем цифрові технології на крок ближче навіть до найвіддаленіших населених пунктів, що забезпечить максимально комфортні умови надання державних послуг кожному жителю нашої громади в режимі “без паперів”.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь