Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Що страшніше: наслідки після COVID-19 чи побічні ефекти від вакцини?

Дата: 19.10.2021 19:03
Кількість переглядів: 331

Фото без описуКлючовими причинами, чому дехто досі не вакцинований, є страх, що вакцини від COVID-19 нібито недостатньо перевірені та є можливість побічних реакцій на вакцину. Через те, що вакцини від коронавірусу подекуди викликають побічні ефекти, чимало громадян і досі бояться робити щеплення та вважають, що краще ризикнути захворіти, ніж ризикнути отримати ускладнення внаслідок вакцинації. Але чи насправді ризики від вакцинації співставні з ризиками від самої хвороби?

Як повідомляє КНП “ЦПМСД” Народицької селищної ради, станом на 19 жовтня всього зареєстровано 828 випадків захворювання на COVID-19, з яких за останню добу підтверджено 20. При цьому одужало – 722, а померло – 15.

Активними хворими залишаються 91 громадянин (10 на стаціонарному лікуванні та 81 – на амбулаторному). З них: 19 – смт Народичі, 2 – с. Радча, 4 – с. Залісся, 1 – с. Латаші, 2 – с. Розсохівське, 6 – с. Селець, 4 – с. В’язівка, 5 – с. Н. Дорогинь, 20 – с. Болотниця, 18 – с. Базар, 1 – с. Бродник, 2 – с. Межиліска, 1 – с. Сухарівка, 1 – с. Яжберень, 4 – с. Жерев, 1 – с. Снитище. На самоізоляції під наглядом сімейних лікарів перебувають 82 пацієнти.

Про небезпеку хвороби напротивагу вакцинації говорять прості цифри: понад 56 тисяч людей померли від ковіду – більш ніж 500 осіб гинули щодня під час минулої хвилі.

Крім того, COVID-19 може залишити по собі цілий ряд короткочасних або постійних наслідків. Багато людей, які важко перенесли хворобу на COVID-19, протягом тривалого часу або на все життя отримують проблеми з серцево-судинною системою, легенями, нирками, шкірою та мозком. Ускладненням після коронавірусної хвороби можуть стати й аутоімунні стани, які трапляються, коли ваша імунна система помилково атакує здорові клітини вашого тіла, викликаючи запалення, набряк або пошкодження тканин в уражених частинах тіла. І навіть ті, хто хворів легко чи безсимптомно, можуть відчувати симптоми, які триватимуть тижні або місяці після хвороби, зокрема утруднене дихання або задишку, швидку втомлюваність, труднощі з концентрацією уваги, кашель, біль у грудях або животі, головний біль, біль у суглобах або м’язах, відчуття поколювання та оніміння в кінцівках, діарею, проблеми зі сном, лихоманку, запаморочення тощо.

То що ж страшніше: наслідки після COVID-19 чи побічні ефекти від вакцини?

І пам’ятайте, у будь-якому випадку, надзвичайно важливо, щоб хворі не приховували інформацію про свої контакти з потенційно зараженими вірусом людьми. Будьте свідомими! Не приховуйте інформацію про контактних осіб! Вчасно попереджайте лікарів у разі прояву симптомів коронавірсу! Бережіть себе і своїх близьких.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь