A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Серед усіх регіонів за темпами «Великого будівництва» Житомирська область входить до трійки лідерів, – Віталій Бунечко

Дата: 13.10.2021 09:14
Кількість переглядів: 231

12 жовтня, в рамках робочої поїздки до Овруччини голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко бере участь у Форумі громад Житомирщини, до якого долучилися представники майже усіх територіальних громад області.

Головна мета зустрічі – обговорити можливості, які відкриває перед нами ефективна співпраця та поєднання ресурсів держави та місцевої влади задля розв’язання нагальних питань, що турбують наших громадян.

«Слід відзначити, що за останні два роки жителі Житомирщини змогли переконатися, що така співпраця дійсно може бути ефективною та результативною. Адже завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» держава знову стала основним інвестором у реалізацію інфраструктурних проєктів у країні», – зазначив Віталій Бунечко.

Голова ОДА також повідомив, що за цей час на розвиток соціальної та транспортної інфраструктури в рамках президентської програми «Велике Будівництво» та інших державних програм на Житомирщині спрямовано понад 3 млрд грн. Завдяки цьому в області вдалося зрушити з місця численні проєкти, яких роками очікували у громадах.

«Хочу відзначити, що «Велике будівництво» – це історія не лише про гроші. Це колосальний досвід для громад, для обласної влади і для держави. Разом ми вчимося якісній підготовці проєктів, імплементуємо у них усі сучасні вимоги. Це стосується питань безпеки, якості матеріалів, а віднедавна, ще й безбар’єрності та інклюзії», – наголосив Віталій Бунечко.

Так, протягом останніх двох років у Житомирській області було завершено будівництво 19 сучасних сільських амбулаторій, забезпечено реконструкцію 7 приймальних відділень, реконструйовано та побудовано 22 об’єкти, що мають велике значення для життя громад, – шкіл, садочків, спортивних майданчиків, будинку культури в Малині та нового приміщення обласного краєзнавчого музею – Магістрату.

Крім того, розбудовується дорожня інфраструктура області. Завдяки програмі Президента «Велике будівництво» протягом 2020-2021 років на Житомирщині планується реконструювати та капітально відремонтувати близько 400 км доріг. Це у понад 1,5 рази більше ніж було зроблено за 5 років.

«Безсумнівно, ефективна реалізація програми Президента «Велике будівництво» на Житомирщині не лише сприяє активному розвитку соціальної інфраструктури у населених пунктах області, а й стимулює її соціально-економічний розвиток загалом. Серед усіх регіонів за темпами «Великого будівництва» наша область входить до трійки лідерів. Це результат ефективної співпраці держави з громадами Житомирщини», – зазначив очільник ОДА.

Віталій Бунечко також зауважив, що ці процеси багато в чому залежать від керівництва громад, адже зараз на рівні держави є чітке розуміння, що фінансування буде виділятися тільки під якісно підготовані та актуальні проєкти та за наявності відповідного співфінансування з боку громад.

«Зараз громадам важливо ретельно передивитися проєкти, визначити пріоритети, актуалізувати або, навіть, замовити нову проєктну документацію. Перш за все слід звернути увагу на садочки, школи, місцеві дороги, спортивні об’єкти, місця дозвілля», – наголосив голова облдержадміністрації.

У рамках форуму підписано Меморандум про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією та Асоціацією об’єднаних територіальних громад.

«Житомирщина впевнено залишається флагманом у питаннях децентралізації, оскільки успіх громад – це успіх всієї нашої області. Спільна підтримка та взаємодія – як результат налагоджена співпраця задля високих результатів. Досягти їх можна тільки разом, об’єднавши зусилля та разом рухаючись до амбітних цілей. Тому закликаю усіх голів до співпраці задля однієї цілі – розвивати Житомирщину разом!» – сказав Віталій Бунечко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь