A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

30 вересня - День усиновлення

Дата: 30.09.2020 10:08
Кількість переглядів: 1555

30  вересня - День усиновлення

В Україні 30 вересня відзначається День Усиновлення, який збігається з днем християнського свята «Віри, Надії, Любові та матері їх Софії».

Діти – це наше майбутнє. І  святий обов’язок суспільства докласти максимум зусиль, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками. 

Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні незалежно від того, чи може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя й виховання, чи виконують належним чином свої обов’язки батьки. Держава бере на себе зобов’язання забезпечити розвиток і виховання таких дітей. Пріоритетом у влаштуванні дітей-сиріт Сімейним кодексом України, Законами України «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», визначено саме сімейне виховання, що в останні роки набуло загальнодержавного значення. Безумовно, в державних закладах дитина отримує комплекс освітніх, медичних і соціальних послуг, але їй бракує навичок самостійного життя, уміння будувати стосунки в сім’ї та серед людей, вона не готова жити в соціумі.

 Лише сім’я створює для дитини життєво необхідні умови для виховання та соціалізації. Вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності - тим, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

Тому, ми вітаємо зі святом наших усиновлювачів та опікунів/піклувальників, та хочемо побажати їм витримки, здоров’я, сили, родинного затишку, благополуччя і злагоди.

З нагоди свята Народицька селищна рада виділила кошти на придбання подарунків для опікунів/піклувальників та усиновлювачів, які проживають на території громади. Працівники Центру соціальних служб Народицької селищної ради розповсюджують подарунки даним категоріям сімей.

          Також,  закликаємо всіх небайдужих зазирнути в глибину свого серця, можливо там ви знайдете достатньо  любові та сміливості глянути в очі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щоб назавжди витерти з їх пам’яті важки хвилини, часи, дні та роки очікування на люблячих та розуміючих батьків, для яких немає поняття чужі діти.

                                      Центр соціальних служб Народицької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь