A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

34-та річниця аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 25.04.2020 22:52
Кількість переглядів: 6155

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія – з різницею в 2 секунди  відбулися вибухи на четвертому  реакторі Чорнобильської АЕС. Основні наслідки аварії були подолані  за 7 місяців, але її відголос відчувається досі. Багато міст, сіл і селищ затаврували знаком : «Зона радіоактивного забруднення». І тоді здавалося , що майбутнього не існує.Народицький район, а нині Народицька об’єднана територіальна громада найбільш постраждала на території Житомирської області.

Спочатку був занепад: люди покидали свої оселі, закривалися школи, підприємства, з карти Народицького району зникло багато сіл. Населення району зменшилось втричі. Здавалося  - відродження неможливе. Та з часом ,поступово, покинуті будинки стали заселяти люди з інших районів, почали частково повертатися відселені жителі. Народицький край почав оживати, наче чарівний птах Фенікс, відродився з попелу.

Наразі Народицька об»єднана територіальна громада стала на шлях прогресивних змін, які дозволять піднятися на вищий щабель розвитку і процвітання.

Та ми ніколи не зможемо забути подвиг героїв, які ціною свого життя і здоров»я, ліквідовували наслідки цієї катастрофи.

Фото без опису

Тому традиційно. Кожного року в знак шани покладаються квіти до меморіального комплексу Чорнобильської катастрофи в Свято-Миколаївському парку в смт Народичі.

Фото без опису

Цьогоріч  від імені всіх жителів Народицької громади, захід вшанування пам»яті загиблих ліквідаторів та покладання квітів здійснили  селищний голова Анатолій Леончук, голова Народицької РДА Ярослав Можар та перший заступник голови РДА Олександр Краснобокий.

Фото без опису

Протягом 34 років з дня Чорнобильської катастрофи на території Народицької громади проживають та працюють люди, народжуються діти, покоління змінює покоління… Життя триває!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь