A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Перше засідання робочої групи по розробленню Стратеії розвитку Народицької ОТГ

Дата: 23.05.2019 16:05
Кількість переглядів: 1113

          22 травня року в Народицькій селищній раді відбулось перше засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Народицької об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року.

           Що таке стратегічне планування Стратегічне планування розвитку громади – це робота групи, складеної з представників основних верств територіальної громади, над визначенням:

- майбутнього образу (бачення) громади, яким його хоче бачити сама територіальна громада;

- головних (стратегічних) цілей, досягнення яких забезпечить набуття громадою визначеного громадою образу;

- планів дій, тобто логічних послідовних заходів, спрямованих на досягнення цих цілей з використанням спеціальних процедур.

 Стратегічне планування призначене для розв’язання лише корінних проблем – це робота над тим, що найбільш «не так» у громаді. Стратегічний план спрямовується на вирішення виключно тих завдань, які підтримуються всією територіальною громадою.

          Модератор першого засідання робочої групи з розроблення стратегічного плану Народицької ОТГ  селищний голова зауважив, що громада була створена на початку впровадження реформи децентралізації та об’єднала 100% території району, тому всі можливості для максимального використання переваг реформи варто використовувати.

«Стратегія громади – це суспільно узгоджена програма розвитку, яка сприяє згуртуванню мешканців громади, забезпечує прозору конкуренцію за місцеві ресурси, підвищує конкурентоспроможність громади в залученні зовнішніх ресурсів, підкреслює позитивний  імідж та надає перевагу при залученні інвестицій», - переконаний Анатолій Леончук.

     

Координуватиме процес розроблення Стратегії Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

«Стратегія це не ціль нашої роботи, стратегія – це механізм досягнення сталого зростання громади. Ми маємо дослідити ресурси громади, її проблеми та сильні сторони й спланувати витрату коштів бюджету так, щоб переваги підтримати, а недоліки знівелювати», - наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

 На засіданні робочої групи також був присутній Олександр Гнітецький - експерт з просторового планування  Програми «U-LEAD з Європою» з презентаціями «Просторове планування в Україні» та «Взаємозв’язок стратегічного та просторово планування».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь