A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Народицький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

Дата: 22.02.2019 14:48
Кількість переглядів: 819

Народицький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

Перші кроки в правильному напрямку. В Україні почали карати за булінг. Це різновид насилля. Явище має місце в школах. Булінг може бути як моральним – цькування, так і фізичним – побиття. Так ось якщо Ваше чадо любить демонструвати домінацію серед однолітків шляхом приниження інших – готуйтеся – Вас будуть судити. Звісно, зараз країна лише на початку шляху. Всі: і поліція, і вчителі, і батьки з дітьми лише вчаться реагувати на проблему, але перші вироки суду і перші штрафи вже є.

Далі, головне, не забувати – жоден закон, жодна поліція не захистить жертву тиску, якщо оточуючі будуть байдужими. І тут справа не в звітності і кількості проведеної роз'яснювальної роботи. Часто це для галочки. Справа в безпосередній реакції свідків булінгу. Словом, нічого нового – бути громадянином, це особиста відповідальність. Тоді і закони працюватимуть.

Уперше в Україні. Бориспільський міськрайонний суд покарав за шкільне цькування, або як його сьогодні називають – булінг. Батьки обвинуваченої школярки повинні сплатити штраф – 850 гривень. Але чи зможе матеріальне покарання батьків неповнолітніх порушників зупинити дитячу жорстокість щодо однолітків, від якої в Україні потерпає чи не кожен другий школяр?

850 гривень – саме така ціна за опубліковане непристойне фото однокласниці в мережі Instagram. Інцидент між школярками трапився в одній із бориспільських шкіл. Але глузували підлітки не довго. Мати на насмішку з своєї дитини подала в суд. І перемогла. Батьків неповнолітньої кривдниці оштрафували.

Нововведення запрацювали 16 січня. Згідно з ними, "будь-яке психологічне, фізичне, економічне чи сексуальне насильство, зокрема із застосуванням електронних комунікацій, каратиметься штрафами". Також каратиметься і його приховування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь