A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

50 голів ОТГ Житомирщини підписали звернення щодо підтримки децентралізації

Дата: 13.02.2019 17:26
Кількість переглядів: 843

50 голів ОТГ Житомирщини підписали звернення щодо підтримки децентралізації

13.02.2019 16:09

50 голів об’єднаних територіальних громад Житомирщини підписали звернення щодо підтримки реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком.


Про рішення об’єднатися, результати децентралізації та досягнення ОТГ розповіли керівники громад 13 лютого під час брифінгу.


«Ми зібралися, щоб обговорити найважливішу реформу – децентралізацію. 50 голів ОТГ Житомирської області підписали документи, яким підтримують реформу децентралізації. Багато можна казати про реформу децентралізації, але результати відчувають саме ті люди, які проживають у громадах. Це найуспішніша реформа, яка зараз втілюється у країні і ми хочемо, щоб ця реформа продовжувалась й надалі. Нам необхідно закріпити реформу у Конституції України, її потрібно далі підтримувати і тільки ті, хто займається популізмом не бачить результатів реформи», – сказав житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Також він додав, коли реформа починалася, було багато заяв, що нічого не вдасться і нічого не вийде, а Петро Порошенко – перший Президент, який віддав повноваження на місця.


«Зараз ми маємо можливість залучати кошти європейських проектів, грантів і не потрібно їхати у Київ для їх погодження. Для прикладу, у 2008 році ми із депутатами міської ради розподіляли 1 млн 330 тис. грн на всю галузь освіти міста Житомир, щоб десь щось відремонтувати, і для порівняння, тільки у минулому році у Житомирі з’явиляється нова сучасна школа вартістю під 100 млн грн і новий садочок на 300 місць – це дійсно вражає. Тут ти розумієш, що є можливість зробити для наших дітей те, що не могли собі дозволити. Це маленький приклад, але таких у нас багато», – додав Сергій Сухомлин.

 

«У кожній відремонтованій дорозі, утепленій школі, відкритій лікарні чи амбулаторії є децентралізація… Багато хто не вірив, що буде децентралізація і передача коштів із центру до громад, енергетична незалежність, Угода про асоціацію, безвіз і навіть Томос. Це реальні справи, а не пусті обіцянки… Ми – за європейський напрям, за продовження руху до ЄС, за реформи», – йдеться у зверненні.


Довідково. У Житомирській області створені та функціонують 53 об’єднані територіальні громади, в яких проживає 845 тис. 712 жителів. Це 70% від загальної чисельності населення Житомирщини. Площа охоплення об’єднаними територіальними громадами складає 66% території області.


За цими показниками Житомирська область впевнено тримає лідерство у впроваджені реформи децентралізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь