A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Проєкт рішення селищної ради №0 «Про затвердження Положення про помічника - консультанта депутата Народицької селищної ради»

Кількість переглядів: 179
Скликання: 8 скликання
Сесія: 5 сесія
Тип документу: Проєкт рішення селищної ради
Дата: 18.04.2021
Номер документу: 0
Назва документу: Про затвердження Положення про помічника - консультанта депутата Народицької селищної ради
Прикріплені файли:

                                      ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А

 

НАРОДИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

П’ята сесія                                                                                             VІІІ скликання

від 28.04.2021 №

 

Про затвердження Положення

про помічника - консультанта

депутата Народицької селищної ради

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 291 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи рекомендації постійної комісії селищної ради з гуманітарних питань, питань депутатської етики та регламенту, селищна рада,

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про помічника - консультанта депутата Народицької селищної ради (додається).

          2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з гуманітарних питань, питань депутатської етики та регламенту.

 

 

Селищний голова                                                                       Лідія БУЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                Додаток

                                                                                до рішення сесії селищної ради

                                                                                від 28.04.2021 року №

 

ПОЛОЖЕННЯ

про помічника-консультанта депутата Народицької селищної ради

 

1. Загальні положення

 

  1. Відповідно до пункту 1 статті 291 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат селищної ради може мати до п'яти помічників-консультантів, які працюють на громадських засадах.
  2. Правовий статус і умови діяльності помічника-консультанта депутата селищної ради визначаються Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та прийнятим відповідно до нього Положенням про помічника-консультанта депутата Народицької селищної ради (надалі – Положення).
  3. Помічником-консультантом депутата селищної ради може бути лише громадянин України, який має загальну середню освіту і вільно володіє державною мовою.
  4. Персональний підбір кандидатур на посаду помічника-консультанта, організацію їх роботи та розподіл обов'язків між ними здійснює особисто депутат селищної ради, який несе відповідальність щодо правомірності своїх рішень.
  5. Помічник-консультант депутата селищної ради у своїй роботі керується Конституцією України, законодавством України, а також цим Положенням.

 

2. Права помічника-консультанта депутата селищної ради

 

Помічник-консультант депутата селищної ради має право:

- перебувати у приміщеннях селищної ради при пред'явленні посвідчення помічника-консультанта, дотримуючись встановленого порядку;

- одержувати надіслану на ім'я депутата селищної ради поштову й телеграфну кореспонденцію, відправляти її за дорученням депутата селищної ради;

- за дорученням депутата селищної ради брати участь в організації вивчення громадської думки, потреб територіальної громади, інформувати про них депутата селищної ради та вносити пропозиції щодо шляхів їх вирішення;

- за письмовим зверненням депутата селищної ради та згодою посадових осіб селищної ради користуватися копіювально - розмножувальною та обчислювальною технікою.

- одержувати за письмовим зверненням депутата селищної ради в органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, підприємствах, установах і організаціях різних форм власності у встановленому порядку необхідні депутату селищної ради для здійснення його депутатських повноважень документи, інформаційні та довідкові матеріали.

 

3. Обов’язки помічника-консультанта депутата селищної ради

 

Помічник-консультант депутата селищної ради зобов'язаний:

- дотримуватися вимог Конституції України, законодавства України, а також цього Положення;

- при виконанні своїх обов'язків не допускати дій, що можуть негативно впливати на виконання повноважень депутата селищної ради, утримуватися від заяв та вчинків, що компрометують його;

- дотримуватися високої культури спілкування з посадовими особами і громадянами, працівниками виконавчого апарату селищної ради, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та об'єднань громадян;

- за дорученням депутата селищної ради вивчати питання, необхідні для здійснення його депутатських повноважень, готувати по них відповідні матеріали;

- допомагати депутату селищної ради в організації проведення звітів і зустрічей із виборцями;

- допомагати депутату селищної ради в розгляді надісланих на його ім'я поштою або поданих на особистому прийомі виборцями пропозицій, заяв і скарг громадян та вирішенні порушених у них питань;

- виконувати доручення депутата селищної ради у взаємовідносинах із виборцями, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, засобами масової інформації, підприємствами, установами, організаціями;

- забезпечувати збереження документів, що надходять на ім'я депутата селищної ради, контролювати надходження відповідей на депутатське звернення, депутатський запит і депутатське запитання;

- надавати депутату селищної ради організаційно-технічну та іншу необхідну допомогу при здійсненні ним депутатських повноважень.

 

4. Виникнення та припинення повноважень помічника-консультанта депутата селищної ради

 

1. Підставою для зарахування на посаду та видачі посвідчення помічника - консультанта депутата селищної ради є письмове подання депутата селищної ради голові селищної ради, в якому зазначаються: прізвище, ім'я, по батькові кандидата, освіта, дата народження, місце роботи, посада, домашня адреса, контактний телефон, дата зарахування.

До письмового подання додаються: заява особи, яку внесено у подання, про згоду виконувати повноваження помічника-консультанта депутата селищної ради на громадських засадах, дві фотокартки 40 х 30 мм, копія документа про освіту.

2. На посаді помічника-консультанта не можуть перебувати особи, визнані судом недієздатними.

3. Припинення виконання обов’язків помічника-консультанта депутата селищної ради відбувається:

- у разі припинення, у тому числі дострокового, повноважень депутата селищної ради з дати їх припинення;

- за письмовим поданням депутата селищної ради;

- за особистою письмовою заявою помічника-консультанта депутата селищної ради;

- у разі визнання судом недієздатною особи, яка працює помічником – консультантом депутата селищної ради.

 

5.Посвідчення помічника-консультанта депутата селищної ради

 

1. Помічнику-консультанту депутата селищної ради видається посвідчення, в якому зазначено номер посвідчення, назва селищної ради, прізвище депутата селищної ради, номер його виборчого округу, а також те, що помічник-консультант депутата селищної ради працює на громадських засадах.

2. Посвідчення видається селищною радою на підставі розпорядження голови селищної ради.

3. Посвідчення помічника-консультанта депутата Народицької селищної ради має вигляд ламінованої картки блакитного кольору, розміром 110 x70 мм. Вгорі, по центру, розміщується зображення герба України. Зліва розміщується фотокартка помічника-консультанта розміром 30 x 40 мм. Справа від фотокартки міститься такий текст:

 

«Народицька селищна рада

 

Посвідчення №__________

__________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові)

 

помічник-консультант на громадських засадах

депутата Народицької селищної ради________скликання

виборчий округ №__________

____________________________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові депутата селищної ради)

 

Селищний голова_______________П.І.Б.»

(Підпис)

 

У незаповнені рядки тексту окремо вписуються: номер посвідчення, прізвище, ім’я, по батькові помічника - консультанта депутата селищної ради, номер скликання селищної ради, номер виборчого округу в якому було обрано депутата селищної ради, прізвище ім’я, по батькові депутата селищної ради, підпис селищного голови.

Фотокартка помічника-консультанта депутата селищної ради та підпис голови селищної ради засвідчуються печаткою селищної ради.

4. Посвідчення помічника-консультанта депутата селищної ради вважається недійсним і підлягає поверненню до селищної ради по закінченню повноважень депутата селищної ради або за його письмовим поданням або за особистою заявою помічника-консультанта депутата селищної ради.

5. У разі надання депутатом селищної ради подання щодо оформлення помічника-консультанта замість іншого, виконання обов’язків якого припинено, до селищної ради разом із поданням повертається недійсне посвідчення помічника-консультанта депутата селищної ради. У випадку втрати посвідчення помічника-консультанта, до подання додається копія повідомлення у друкованих засобах масової інформації про втрату посвідчення.

 

Секретар селищної ради                                                            Олексій ЯРМОЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь