A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Рішення селищної ради №153 «Про затвердження Положення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради»

Кількість переглядів: 270
Скликання: 8 скликання
Сесія: 4 сесія
Тип документу: Рішення селищної ради
Дата: 25.02.2021
Номер документу: 153
Назва документу: Про затвердження Положення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради
Прикріплені файли:

У К Р А Ї Н А                                          

                           

   НАРОДИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА                                  

 

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Четверта сесія                                                                                       VІІІ скликання

від 25.02.2021 № 153

 

Про затвердження Положення

територіального центру соціального

обслуговування (надання соціальних

послуг) Народицької селищної ради

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради в новій редакції (додається).

2. Директору (Мисюку М.М.) - забезпечити здійснення державної реєстрації Положення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради у новій редакції відповідно до чинного законодавства.

 

 

Селищний голова                                                                       Лідія БУЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                        Додаток

                                                                                        до рішення селищної ради

                                                                                        від 25.02.2021 153

 

ПОЛОЖЕННЯ
про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради

(в новій редакції )

 

1. Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Народицької селищної ради (далі — територіальний центр) є бюджетною установою, рішення щодо утворення, ліквідації або реорганізації якої приймає Народицька селищна рада.

Територіальний центр утворюється для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування .

Діяльність територіального центру повинна відповідати критеріям діяльності суб’єктів , що надають соціальні послуги.

Місцезнаходження: Україна, 11401, Житомирська область, смт. Народичі, вул. Героїв Пожежних, 35.

2. Територіальний центр у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Мінсоцполітики України, актами інших центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, рішеннями Народицької селищної ради, розпорядженнями Народицького селищного голови , а також  положенням про територіальний центр, розробленим відповідно до  Типового положення.

3. Територіальний центр провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання державних стандартів соціальних послуг, етичних норм і правил.

4. На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право:

громадяни похилого віку, інваліди , хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;

громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї .

5. Територіальний центр утворюється за наявності необхідної матеріально-технічної бази, зокрема приміщень, що відповідають будівельним, технічним, санітарно-гігієнічним нормам, вимогам пожежної безпеки та іншим нормам відповідно до законодавства.

6. Майно Територіального центру становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі Територіального центру.

7. Майно Територіального центру є комунальною власністю територіальної громади Народицької селищної ради та закріплюється за ним на праві оперативного управління. Територіальний центр володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього будь-які дії, які не суперечать чинному законодавству та цьому Положенню.

Відчуження, списання та оренда майна, що є комунальною власністю територіальної громади Народицької селищної ради закріпленого за Територіальним центром, здійснюється з дозволу Органу управління майном у порядку, що встановлений Органом управління майном у відповідних Положеннях, затверджених рішенням селищної ради.

Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти (за вирахуванням плати за послуги та сплату податків зараховуються:

за нерухоме майно та об’єкти незавершеного будівництва – до бюджету селищної ради;

за індивідуально – визначене майно – на рахунок Територіального центру і направляються на інвестиції установи.

8. Джерелами формування майна Територіального центру є:

- майно, передане йому органом управління;

- безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств і громадян;

- майно, придбане в інших суб’єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;

- інше майно, набуте на підставах, не заборонене законодавством.

9. Збитки, завдані Територіальному центру в результаті порушень його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Територіальному центру за рішенням суду.

10. Положення про територіальний центр, його структура затверджується рішенням сесії Народицької селищної ради.

Кошторис, штатний розпис територіального центру затверджує Народицький селищний голова.

11. Методичне забезпечення діяльності територіального центру здійснює Мінсоцполітики України, контроль за забезпеченням його діяльності - в установленому порядку департамент праці соціальної та сімейної політики Житомирської обласної держадміністрації.

Для забезпечення реалізації соціальної політики щодо надання соціальних послуг територіальний центр взаємодіє із структурними підрозділами органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.

12. Основними завданнями територіального центру є:

виявлення громадян, зазначених у пункті 4 цього положення, формування електронної бази даних таких громадян, визначення (оцінювання) їх індивідуальних потреб у наданні соціальних послуг;

забезпечення якісного надання соціальних послуг;

установлення зв’язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговують територіальні центри, з метою сприяння в здійсненні наданні соціальних послуг громадянам, зазначеним у пункті 4 цього положення.

13. До територіального центру входять такі структурні підрозділи:

1) відділення :

- соціальної допомоги вдома;

- відділення по організації наданню соціально – побутових послуг;

2) інші підрозділи, діяльність яких спрямована на надання соціальних послуг громадянам, зазначеним у пункті 4 цього положення.

13*. Територіальний центр має право створювати у разі потреби у сільських населених пунктах робочі місця соціальних працівників (соціальних робітників) для надання соціальних послуг громадян, зазначених у пункті 4 цього положення, за їх місцем проживання.

14. Територіальний центр очолює директор, який призначається на посаду та звільняється з посади в установленому порядку головою Народицької селищної ради.

Посаду директора територіального центру може займати особа, яка має вищу освіту (магістр, спеціаліст) відповідного напрямку роботи і стаж роботи на керівній посаді не менш як п’ять років .

15. Директор територіального центру:

1) організовує роботу територіального центру, несе персональну відповідальність за виконання покладених на центр завдань, забезпечує проведення моніторингу та оцінку якості соціальних послуг визначає ступінь відповідальності працівників;

2) затверджує посадові обов’язки заступників директора і керівників структурних підрозділів та інших працівників територіального центру;

3) координує діяльність структурних підрозділів територіального центру;

4) подає органу, що утворив територіальний центр, пропозиції щодо штатного розпису, кошторису витрат територіального центру;

5) укладає договори, діє від імені територіального центру і представляє його інтереси;

6) розпоряджається коштами територіального центру в межах затвердженого кошторису витрат та відповідно до їх цільового призначення, в тому числі на оплату:

проведення щорічного профілактичного медичного огляду соціальних працівників та соціальних робітників територіального центру, які безпосередньо надають соціальні послуги;

придбання для соціальних працівників та соціальних робітників спецодягу, взуття, велосипедів, проїзних квитків (або грошової компенсації за їх придбання);

придбання для оснащення структурних підрозділів територіального центру автотранспорту, засобів пересування, спеціальних засобів для догляду і самообслуговування;

підвищення кваліфікації осіб, які надають соціальні послуги;

7) призначає в установленому порядку на посаду і звільняє з посади працівників територіального центру;

8) видає у межах своєї компетенції накази (в тому числі щодо здійснення (припинення) обслуговування громадян), організовує і контролює їх виконання;

9) розробляє і подає на затвердження селищній раді проект положення про територіальний центр;

10) затверджує положення про структурні підрозділи територіального центру.

16. Територіальний центр утримується за рахунок коштів селищного бюджету, інших надходжень, у тому числі від діяльності його структурних підрозділів, від надання платних соціальних послуг, а також благодійних коштів громадян, підприємств, установ та організацій.

Доходи організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямків діяльності, визначених положенням.

Заборона розподілу отриманих доходів (прибутків), або їх частини серед засновників (учасників) або їх частини серед засновників (учасників), членів організації, працівників (крім оплати праці, нарахування єдиного соціального внеску) членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

17. Для надання соціальних послуг територіальний центр має право залучати на договірних засадах інші підприємства, установи, організації та фізичних осіб, зокрема волонтерів.

У територіальному центрі можуть утворюватися мультидисциплінарні команди відповідно до Порядку організації мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого наказом Мінсоцполітики України.

18. Територіальний центр має право в установленому порядку отримувати гуманітарну та благодійну допомогу в тому числі із за кордону, яка використовується для надання допомоги громадянам, зазначеним у пункті 4 цього положення, та поліпшення матеріально-технічної бази територіального центру.

19. Перевірка роботи та контроль за організацією діяльності, пов’язаної із наданням соціальних послуг, структурних підрозділів територіального центру, ревізія фінансово-господарської діяльності центру проводяться відповідно до законодавства України.

20. Територіальний центр є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку із своїм найменуванням, штампи та бланки.

 

 

Секретар селищної ради                                                           Олексій ЯРМОЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь