A A A K K K
для людей із порушенням зору
Народицька селищна територіальна громада
Народицька селищна військова адміністрація
Коростенський район, Житомирська область

Рішення селищної ради №27 «Про Програму організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки»

Кількість переглядів: 229
Скликання: 8 скликання
Сесія: 2 сесія
Тип документу: Рішення селищної ради
Дата: 22.12.2020
Номер документу: 27
Назва документу: Про Програму організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки
Прикріплені файли:

                                                           УКРАЇНА                                 

 

НАРОДИЦЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

 

ЖИТОМИРСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

Друга сесія                                                                              VІІI скликання

від 22.12.2020 27

 

Про Програму організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки

 

         Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки (додається).

2.Фінансовому управлінню селищної ради передбачати кошти на виконання заходів в межах фінансових можливостей.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів, соціально - економічного розвитку, управління комунальною власністю та житлово - комунального господарства.

 

 

Селищний голова                                                                       Лідія БУЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   ДОДАТОК

                                                                                            до рішення селищної ради

                                                                                            від 22.12.2020 № 27

ПРОГРАМА

 організації перевезень пільгових категорій громадян

на території Народицької селищної ради на 2021-2025 роки

 

         Програма організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки (далі – Програма) розроблена відповідно до ухвалених змін до законодавства щодо надання пільг по безкоштовному проїзду по території селищної ради громадян, за якими це право закріплено на законодавчому рівні.

         Відповідно статей 12, 13 Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», статей 20, 21, 27 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», статті 381 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України», постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та у відповідності до інших норм чинного законодавства.

         Програма організації перевезень пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради на 2021 - 2025 роки розроблена на підставі пропозицій та зауважень виконкому Народицької селищної ради, діяльність яких спрямована на підвищення  соціального захисту населення, суб’єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення.

         Головний розпорядник коштів - Народицька селищна рада.

 

Мета Програми

         Метою програми є надання громадянам, належних їм згідно з чинним законодавством пільг.

 

Пріоритетні напрями Програми:

- підтримка ветеранів, інвалідів, учасників бойових дій та інших соціально незахищених верств населення;

- надання громадянам, належних їм згідно з чинним законодавством пільг.

 

Фінансово – економічне обґрунтування Програми

         Фінансування заходів щодо виконання програми здійснюватиметься за рахунок коштів селищного бюджету із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

 

Організація пільгових перевезень

На виконання статей 12, 13 Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», статей 20, 21, 27 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», статті 381 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в України», постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та у відповідності до інших норм чинного законодавства, перевезення пільгових  категорій  громадян на території Народицької селищної ради здійснюють підприємства, що відповідно до чинного законодавства, забезпечують пасажирські перевезення на території району.

Підприємства, що здійснюють безкоштовні перевезення пільгових категорій громадян на території Народицької селищної ради, мають право на отримання відшкодування за здійснення таких перевезень.

Відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян здійснюється Народицькою селищною радою в межах кошторисних призначень, виключно, на підставі договорів на перевезення пільгових категорій населення, що укладені безпосередньо між підприємством, що здійснює перевезення (далі –  Підприємство) та Народицькою селищною радою.

 

Фінансування витрат, спрямованих на відшкодування перевізникам

Джерелами коштів, з яких здійснюється відшкодування, є надходження коштів з селищного бюджету із залученням інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Фінансове управління Народицької селищної ради перераховує кошти на рахунок селищної ради згідно з визначеними кошторисними призначеннями.

Селищна рада в свою чергу спрямовує кошти безпосередньо на рахунки підприємства, що здійснює перевезення пільговиків.

         Фінансування видатків на вище вказані витрати проводити в межах затверджених кошторисних  призначеннях.

 

Порядок відшкодування витрат

Народицька селищна рада, як Платник, укладає договір із кожним перевізником для здійснення компенсаційних виплат перевізнику за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Перевізники, які здійснюють безкоштовні перевезення пільгових категорій, надають в селищну раду фактичні розрахунки витрат, акти звірки та інші необхідні документи, що беззаперечно підтверджують здійснення факту пільгового перевезення, щомісячно, до 6 числа наступного за звітним місяцем.

Відповідальність за достовірність, повноту та вчасне подання розрахунків в Народицькій селищній раді за пільгове перевезення пасажирів для надання відшкодування, покладається на перевізника, з яким укладено відповідний договір.

У разі потреби, селищна рада здійснює перевірки кількості перевезень пільгових категорій пасажирів, результати яких відображаються в актах перевірки та зберігаються в Народицькій селищній раді та на підприємстві, яке перевірялося.

Після проведених перевірок, при виявленні невідповідностей показників, передбачених розрахунками, Платник зобов’язаний провести перерахунок щодо суми відшкодувань.

Народицька селищна рада сплачує Перевізнику кошти по відшкодуванню витрат за перевезення пільгових категорій населення щомісячно до 10 числа, відповідно до бюджетних призначень.

 

 

Секретар селищної ради                                                           Олексій ЯРМОЛЮК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь